Reisebrev
fra Salt Lake
 

Nå befinner jeg meg i Park City, dro hit lørdag 5.september og skal være her til 3. oktober. Det er oss i sprintgruppen som har dratt hit til andre siden av verden for å trene en måned i høyden og på rask is. Vi bor i Park City som ligger 2140 meter over havet, og trener nede i Salt Lake som ligger 1400 meter over havet.
 
De første dagene/uken ble brukt til å tilvende seg is, høyde og tidsforskjell. Her var det viktig for oss å være tålmodige og ikke presse kroppen alt for hardt de første dagene. Første uken startet vi med en imitasjonsøkt her oppe i Park City, det var et lite sjokk for kroppen å trene så høyt oppe med så tynn luft og litt døgnvill etter mange timer tidsforskjell. Men etter noen dager var det helt naturlig å kunne trene her oppe.
 
Dagene her borte går veldig fort, vi trener, spiser, sover, trener, spiser og sover for det meste. Mandag, torsdag og søndag er dager som er litt roligere og som blir brukt til sykkel, lavarbeid og hvile her i Park City. Resterende dager tirsdag, onsdag, fredag og lørdag blir brukt i Salt Lake. Her går vi to økter på is de 4 dagene, samtidig som vi vedlikeholder styrke og skøytespesifikke øvelser til disse øktene.
 
Målet med å reise bort hit til Salt Lake for oss sprinterne var for å komme på rask is, kunne trene i høy fart og kunne klare å takle denne farten bra. Samtidig som vi får en høydeeffekt her borte. Høydeeffekten er noe vi får god nytte av når vi kommer hjem, der har vi et ekstra stort innhold av rødeblodlegemer. Vi kan da trene hardt og få mye bra ut av treningen. Når det kommer til farten som skal jobbes med på is er dette noe som har vært bra for min del, for en sprinter er det ekstra viktig å kunne takle høy fart. Spesielt i siste indre, dette har vi trent masse på her borte og jeg klarer nå å takle høy fart i mange sitasjoner.
 
De siste to ukene her borte blir brukt til å gå løp i slutten av uken. Starte å forberede seg til sesongen, det med å forberede seg mentalt og sette opp ukene med rett trening foran løp. Vi har gjennomført vårt første testløp, det ble gjort 26.september. For min del gikk dette bra. Fikk en god gjennomføring, en god trening og en bekreftelse på at jeg er på rett vei mot sesongen. Jeg gikk 500 og 1000, fikk tidene 39.85 og 1.19.70. Begge tidene er personlige rekorder, men det er fortsatt tekniske deler som ikke sitter helt som det skal og som må jobbes med frem mot de viktigste løpene. Til helgen igjen går jeg de samme to distansene før vi setter oss på flyet hjemover.
 
Samlingen her i Salt Lake har vært veldig bra, vi har fått lagt ned masse bra trening og alle har fått jobbet med de målene som har vært for denne turen. Jeg har aldri vært her i Salt Lake før, så veldig gøy å oppleve et annet sted også. Det å komme på verdens raskeste is har vært veldig gøy, alltid gøy å gå på rask is og kjenne at det flyter godt. Alltid gøy når det går ekstra fort på skøyter, det er noe av det jeg liker best med sporten. Nå blir det å trene bra i starten av uken og forberede seg til løpet som kommer på lørdag. Så blir det å komme seg hjem i noen dager før turen går til Inzell 8.oktober for å ha en samling sammen med allround laget. Mitt første viktige løp er i Stavanger, uttaksløpet til World Cupene som skal gå her borte i november.
Gleder meg veldig til å sette i gang med en ny sesong nå, blir veldig spennende!
 
Mvh Martine Ripsrud