Minneord
Berthel Johansen
16.06.1946 - 20.07.2014

En av Hedmark Skøytekrets sine mest trofaste medlemmer, Berthel Johansen, døde plutselig i sitt hjem i Slåstad sist søndag. Han ble 68 år gammel.

Berthel gjorde også en stor frivillig innsats for skøytesporten som tillitsvalgt på både klubb- og kretsnivå. Han hadde sin klubbtilhørighet i Slåstad IL, Sander IL og Kongsvinger SK, og var i mange år medlem av styret i Hedmark Skøytekrets, derav to år som leder. Han var dessuten en trofast funksjonær på store og små skøytestevner, fra Vikingskipets Treningsløp til EM og VM. Sin store funksjonæropplevelse fikk han som svingdommer under OL i 1994. Berthel var en sann skøyteentusiast som har vært til stede ved så å si samtlige internasjonale skøytemesterskap de siste 40 år.

Han var også interessert i andre idretter enn skøyter, bl.a. friidrett, og han overvar VM i Berlin i 2009 og sett mer enn ti Bislett Games. I tillegg var han engasjert i fotball og han var en aktiv bridgespiller i mer enn 40 år.
 
I sitt yrkesaktive liv var Berthel ekspeditør på Vinmonopolet i Kongsvinger til han gikk av med pensjon for noen år siden. Etter det ble han skøytesupporter på heltid, som han yndet å kalle seg. Dessverre ble tiden som heltids skøytesupporter så alt for kort. Hans lune kommentarer og omgjengelige vesen vil bli sterkt savnet blant alle skøyteinteresserte.
 
Vi lyser fred over Berthel Johansens minne.
 
Mona Ripsrud
 
 
 

Berthel var en trofast gjest i Inzell. Her prøver han skøytene på isen i 1991. (Foto: Gunnar Nygård)